Februari 2017, recensie van Karin

Even nog een verslagje over mijn gewonnen prijs: een coachingsessie mens en paard van Saskia te Kampe. Ik wist eigenlijk nog niet goed wat ik me hierbij voor moest stellen… had in mijn hoofd al een lijstje gemaakt waarin ik had bedacht wat bugaby aan coaching goed kon gebruiken. Verassend om te ontdekken dat het de bedoeling was dat ik gecoached ging worden… ik stond hier met al mijn nieuwsgierigheid wel voor open maar moest hier van binnen ook wel erg om lachen. Na een intakegesprek kwam er toch een punt naar voren waar ik wel mee aan de slag wilde. Ik kreeg een opdracht waarin ik voorwerpen die mijn verhaal vertelde in de wei moest neerleggen. Terwijl ik dat deed stond het fjordenduo heerlijk te grazen. Tja wat moet je daar nou van verwachten dacht ik nog lollig… niet wetende wat een bijzondere rol ze nog zouden gaan vervullen in deze sessie. Ik had de voorwerpen inmiddels liggen zo ik het wilde en saskia kwam erbij en begon met gericht vragen te stellen. Wat ik heel goed vond van saskia is dat ze niet met oplossingen kwam voor het punt wat ik had aangekaart maar de oplossing mijzelf liet vinden door gericht vragen te stellen waardoor het voor mij inzichtelijker werd. Een gave op zich als je dat zo kunt. Ook voelde ik heel sterk dat Saskia te Kampe geen (voor)oordelen had dat mijn verhaal veilig bij haar was . Een verademing als je op die manier eens echt jezelf kan zijn en kan zeggen wat er echt in je omgaat. Ik heb in deze sessie gelachen en gehuild ..en ja …op de verdrietige momenten stonden de twee fjordjes ineens naast me . Vooral Cai liet mij bijzondere dingen zien… alleen de manier van benaderen al…met lieve oogjes naast mij staan…afwachtend… Voor mij als een spiegel aangezien ik lijdt aan het Zit jij wel op mij te wachtensydroom… Dit alleen al heeft mij enorm aan het denken gezet. Maar na een kleine toenadering van mijn kant kwamen de liefdevolle knuffels …voelde ook echt als troosten… Bizar dat vervolgens tussen de voorwerpen die stonden voor verdriet uit mijn verleden er een voorwerp tussen lag wat alleen voor mijzelf stond en juist dat als enige door Cai eruitgerold werd totdat het er geheel van verwijdert lag. Raakte verder ook niks aan. Voor mij voelde dat als weer een stukje bewustwording…je bent allang weg uit je verleden. Goed ,ik kan er nog wel heel veel meer over vertellen … maar kort gezegd ging ik met een kop vol naar huis maar voelde me krachtig …heel anders dan daarvoor… Nu inmiddels veel nagedacht en ik voel mij krachtig,wijzer en dankbaar voor wat er in die sessie gebeurt is .. Daarom schrijf ik mijn ervaring , ookal denk je zòn sessie niet nodig te hebben-net zoals ik…het is een heel bijzondere ervaring die je meer geeft dan dat je in eerste instantie verwacht… ik vind dat Saskia te Kampe deze promotie van mijn kant voor de volle 100% verdient ! Denk hierbij ook aan kinderen …deze kunnen ook bij Saskia terecht…Een bijzonder vrouw, met een mooie en vooral rustige uitstraling … waarbij volwassene en kinderen zich snel op hun gemak zullen voelen.