De coach,

Mijn naam is Saskia te Kampe, geboren in 1967, woonachtig in de Achterhoek en trotse moeder van een studerende dochter. Ik ben naast coach en kindercoach tevens parttime werkzaam binnen de overheid en in mijn vrije tijd help ik eigenaren bij ongewenst gedrag bij hun paard of pony.

Cai en SaskiaMijn liefde voor paarden begon al op jonge leeftijd en tot mijn 18e heb ik wedstrijden gereden tot aan de Z-klasse in dressuur, springen en samengesteld. Na mijn 18e ben ik overgestapt op paarden en momenteel rijd ik alleen nog recreatief. Sinds een aantal jaren heb ik een lieve Fjord genaamd Cai en samen met Cai houd ik de coachsessies en vormen wij een fijn team.

Het meer willen weten over paardengedrag is mede door Cai gekomen. Aanvankelijk wilde hij namelijk de trailer niet in. Ik was benieuwd wat daarvoor de reden was en besloot om de opleiding E-quine bij Annemarie van der Toorn te volgen. Dit is een door de KNHS en NOC#NSF erkende niveau 3 instructeursopleiding. In dit filmpje verteld Annemarie van der Toorn over haar opleiding E-quine

In datzelfde jaar ben ik eveneens gestart met de opleiding Equine Assisted Coaching  bij de Keulseweg in Pijnacker. Deze methodiek is gebaseerd op Equine Assisted Psychotherapie; een intuïtieve coachmethodiek. Inmiddels heb ik het tweede verdiepingsjaar succesvol afgesloten. Deze opleiding is door de NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCOaching) en EMCC  (European Mentorring &Coaching Council) geaccrediteerd.

Vanaf 19 januari 2018 mag ik mij Paardenkracht voor Pubers Trainer noemen. Als trainer bied ik een sociaal emotioneel ontwikkelingsprogramma met paarden aan van in totaal 5 lessen met een terugkomdag en is bedoeld voor pubers van 11 tot 16 jaar die veel last hebben van het puber zijn. Tijdens dit programma leren zij veel over zichzelf, over groepsprocessen, samenwerken maar ook over communicatie, weerbaarheid, grenzen aangeven en stevig in je schoenen staan.  Voor meer informatie kun je terecht op de site paardenkracht voor pubers.

De combinatie van deze opleidingen blijkt uniek omdat ik hierdoor de zelfs kleinste signalen van het paard kan herkennen, hetgeen zowel in de training met paarden als met coachen van mensen met het paard als co-assistent, goed in te zetten is.