Gedragstrainer van paarden, 3e jaars 

Ongewenst gedrag bij het paard komt vaak voort uit onwetendheid en miscommunicatie tussen de eigenaar en het paard. Soms wordt een paard weggedaan omdat deze ongewenst gedrag blijft vertonen. Als student (3e jaars) help ik eigenaren bij alle soorten problemen met het paard. Dat doe ik door eerst samen uit te zoeken en te begrijpen waarom het paard dit gedrag vertoont om vervolgens de training daarop aan te laten sluiten. Inmiddels kom ik bij veel stallen over de vloer en heb menig ervaring mogen opdoen met verschillende paarden en pony’s.

De training
Aan de hand van de vraag van de eigenaar start met een plan van aanpak welke tijdens testkopiede training centraal staat en waarin stap voor stap staat beschreven hoe het gedragsprobleem wordt aangepakt. In een vooraf afgesproken aantal trainingen ga ik met het paard en de eigenaar aan de slag. Hoe zo’n training er dan uit ziet is niet van tevoren te zeggen, geen enkel paard is namelijk hetzelfde. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld het ras, de gezondheid, ervaring, emotie (introvert, extravert), leeftijd etc. Gemiddeld duurt een training circa een uur en daarbij houd ik rekening met de fysieke en mentale gesteldheid van het paard. de stappen die ik neem richting het einddoel zijn klein en het paard heeft tussendoor behoefte aan verwerken van hetgeen hij/zij geleerd heeft. Het einddoel is dat de communicatie en samenwerking tussen het paard en de eigenaar/ruiter weer soepel verloopt.

Daarnaast geef ik les in loswerken, grondwerken, longeren met dubbele lijnen, schrik- en obstakeltrainingen.

Voor wie

U bent in het trotse bezit van een eigen paard of pony. Toch verloopt de communicatie/samenwerking tussen u en uw paard niet altijd even soepel. Denk hierbij aan:

  • Trailerladen (er niet in willen gaan, of er direct weer uit willen).equinoloog2
  • Ongewenst gedrag rondom stal en verzorging (bijten, slaan, niet vast kunnen staan, bang voor water, scheerapparaat
  • Angst voor hoefsmid en/of dierenarts
  • Het niet willen laten vangen in de wei
  • Geen controle hebben als het paard naast je loopt
  • Niet of moeilijk kunnen opstappen als ruiter
  • Deken- halstertrauma, hoofdschuw
  • Paard is bang voor groot of klein verkeer
  • Enzovoorts

Meer informatie? Vul het vragenformulier in.