Mindfulness en Access Bars®

Mindfullness

Mindfulness is een vorm van meditatie en betekent met aandacht leven in het hier en nu zonder oordeel. Het is zoals het is. Aandacht richten, aanvaarding en bewustzijn komen tijdens een mindfulness aan de orde. Het is een aandachtstraining waarbij psychische ruimte tussen stimulus (dat wat er gebeurt) en je respons (hoe je erop reageert) ontstaat. Hierdoor geef je jezelf de kans anders te reageren dan dat je (vaak) automatisch zou hebben gedaan.

In ons drukke leven vergeten we wel eens bewust bezig te zijn. Je wandelt met je hond en terwijl je wandelt bedenk je al wat je hierna moet doen. Je bent je niet meer gewaar van alles om je heen tijdens het wandelen. Of allerlei gedachten spoken door je hoofd terwijl je op de fiets op weg naar huis bent. We maken ons druk om wat er eerder die week gebeurd is of wat er nog komen gaat. Herkenbaar?
Door te beseffen dat gisteren geweest is en morgen nog moet komen, kun je niet anders dan leven in het hier en nu. Daar hoef je niks voor te doen, je hoeft alleen maar los te laten. Daar zit voor veel mensen het probleem, niets doen en loslaten.

Door mindful bezig te zijn of eigenlijk mindful niet bezig te zijn, leer je rust in je leven te brengen en stress te reduceren. Onderzoek heeft uitgewezen dat mindfulness beoefenen een positief effect heeft op je leven voor zowel mensen met als zonder problemen. Mindfulness is o.a. effectief bij concentratieproblemen, piekeren, burn-out, depressie en angststoornissen.

Paarden zijn het krachtige voorbeeld van mindful zijn. Paarden hebben constante aandacht voor alles om zich heen zonder oordeel en ook zonder verborgen agenda. Paarden zijn zuinig op hun energie door niet overal direct op te reageren. Het is hun natuurlijke overlevingsmechanisme om energie te bewaren voor als ze moeten vluchten als er echt gevaar is.

Paarden zijn zeer sensitief omdat zij vlucht- en prooidieren zijn. Zij geven feedback vanuit hun natuurlijke instinct en reageren direct op onze energie, gemoedstoestand en intenties.

Paarden kunnen binnen een aantal seconden opmerken als een mens niet congruent is aan zichzelf. Daarmee wordt bedoeld dat hart en gevoel niet op 1 lijn zitten. Je bent dan niet duidelijk, je hebt je aandacht er niet bij, ergens klopt er iets niet. Er wordt wel eens gezegd dat een paard kan spiegelen maar eigenlijk geeft het paard feedback op je gedrag.

Paarden zijn een krachtig voorbeeld voor ons als mens en zij helpen ons op een waardevolle en intense wijze met onze persoonlijke groei.

Access Bars®

De Bars®zijn 32 punten of banen op het hoofd die zachtjes worden aangeraakt terwijl je ontspannen ligt of zit. Ieder punt of baan vertegenwoordigt een thema zoals vastgezette overtuigingen of inprentingen. Een Bars® behandeling helpt je om spanning uit je hoofd en lijf los te laten en vrij te maken van onnodige ballast. Hierdoor kom je in je eigen kracht te staan en stimuleer je jouw zelf herstellend vermogen.

Positief effect

Onderzoek heeft uitgewezen dat mindfulness en Acces Bars® een positief effect hebben op je leven. Beide zijn o.a. effectief bij:

- Concentratieproblemen, (hyper)sensitiviteit
- Piekeren, slapeloosheid, stress verminderen, vermoeidheid
- Burn-out, depressie, psychische klachten
- Immuunsysteem versterken, lichamelijke (pijn) klachten
- Angststoornissen en fobieën

Paarden helpen ons tijdens de mindfulness en Bars® behandeling op een waardevolle en intense wijze met onze persoonlijke groei door er te 'zijn'.

© Copyright 2020 - Elia Webdesign - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram