Over ons

De coach

Saskia te Kampe

Mijn naam is Saskia te Kampe, geboren in 1967 en in het dagelijkse leven coach ik volwassenen, jong volwassenen, pubers en kinderen met inzet van paarden. Tevens geef ik mindfulness en Access Bars® in het bijzijn van paarden. Naast mijn coachbedrijf ben ik parttime werkzaam binnen het Ministerie van Veiligheid en Justitie en in mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om een eigenaar te helpen met ongewenst gedrag van hun paard of pony.

Mijn liefde voor paarden ontwikkelde zich al op jonge leeftijd. Wat begon als een ritje op een paard bij de plaatselijke boer eindigde in een fanatieke wedstrijdruiter in zowel dressuur als springen. Sinds een aantal jaren rij ik enkel recreatief op mijn Fjord Cai en wandel ik graag met kleine Catootje (Falabella)

Doordat ik graag met mensen werk en mijn passie voor paarden wilde combineren ben ik in 2014 gestart met level 1 en 2 van de coachopleiding Equine Assisted Coaching bij de Keulseweg in Pijnacker. Zij hanteren de intuïtieve coachmethodiek gebaseerd op Equine Assisted Psychotherapie. Deze opleiding is door de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroeps COaching) en EMCC (European Mentoring en Coaching Council) geaccrediteerd.

Tegelijkertijd begon ik aan de opleiding paarden- en gedragstrainer  E-quine bij Annemarie van der Toorn in Oudenhoorn. Door deze opleiding kan ik de fijne signalen die een paard geeft herkennen en gebruiken bij de bewustwording en ontwikkeling van de coachee tijdens de coachsessie.
In dit filmpje verteld Annemarie van der Toorn over haar opleiding https://youtu.be/np1QRxm3fe4

In januari 2018 heb ik mijn certificaat “Paardenkracht voor Pubers Trainer” behaald en in april het certificaat “Pony Power voor Kids” en daarmee ben ik gecertificeerd kindercoach.

De paarden

Cai (in het midden) is bijzonder geschikt als coachpaard omdat hij graag met en voor mensen wil werken. Meestal wordt hij gekozen bij coachees die angstig zijn bij paarden. Cai is rustig, eerlijk en  introvert. Cai is een leermeester, vooral in het geven van inzichten over grenzen en zelfbewustzijn.

Naast Cai heb ik de beschikking over een mooi groot en lief paard genaamd Pavel (rechts). Zijn inzet als coachpaard wordt altijd als erg positief ervaren.  Pavel is een dressuurpaard en heeft vele wedstrijden op hoog niveau gestart. Nu mag hij genieten van zijn pensioen en wordt er alleen nog recreatief op hem gereden. Ik ben erg blij met zijn zachtheid en sensitiviteit. Pavel is een erg betrouwbaar en wijs paard.

Vooral voor de kleinere kinderen die een coachsessie volgen of de training Pony Power voor Kids heb ik een Falabella oftewel een minipaardje. Deze dame, genaamd Catootje is de jongste in de kudde. Je kan Catootje het beste omschrijven als een vrolijke stoere noot die weet wat ze wil, en nieuwsgierig op onderzoek gaat wie jij bent.

Oefening

Het kan zijn dat je een oefening krijgt die je samen met een of meerdere paarden mag doen. De keuze is aan jou welk coachpaard jou het meeste aanspreekt, waar jij je prettig bij voelt en wie jou mag begeleiden tijdens de coachsessie.

Soms neem je een paard aan de hand mee maar het kan ook zijn dat het paard of alle paarden vrij rondlopen. Als je paarden nog wat spannend vindt dan is dat helemaal niet erg. Stapsgewijs maken we kennis met het paard en niets moet, alles mag. We starten dan eerst met observeren van de kudde.

Samen evalueren we na de coachsessie de oefening met daarbij de signalen die het paard heeft gegeven en wat dit voor jou betekent. Na de sessie is het vaak fijn nog even om nog een momentje alleen te zijn met jouw gekozen paard of met de hele kudde.
De meeste coachees willen het paard dan bedanken voor de verkregen inzichten. Dit zijn vaak hele bijzondere momenten

De locaties waar de cursussen en sessies gegeven worden zijn Etten, Gaanderen en Beltrum en in overleg.

In de wintermaanden heb ik de beschikking over een overdekte ruimte zodat de weersomstandigheden de sessie niet kunnen belemmeren. 

© Copyright 2020 - Elia Webdesign - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram